Simpele vegan pannenkoeken

Kooktijd: Snel
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Nagerecht
Allergie: Notenvrij

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 250 ml plantaardige melk (bv. soja- of amandelmelk)
  • 2 el neutrale olie (bv. zonnebloem-, koolzaad-, of maïsolie)
  • 2 el agavesiroop (vervang eventueel door ahornsiroop of suiker)
  • 1 tl vanille-extract
  • vetstof om de pan in te vetten

Bereiding

Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en zout) in een kom. Meng de natte ingrediënten (melk, olie, agavesiroop en vanille-extract) in een andere kom tot het geheel goed gemengd is. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer ze door elkaar. Het is niet erg als er kleine ‘klontjes’ in blijven zitten. Laat het beslag vijf minuten rusten. Verwarm intussen een koekenpan met een beetje vetstof op middelhoog vuur. Bak drie à vier pannenkoekjes tegelijk, afhankelijk van de grootte van je pan. Deze 'American pancakes' zijn kleiner en dikker dan de Nederlandse pannenkoeken. Serveer je pannenkoekjes met toppings naar keuze. Vers fruit, chocolade, poedersuiker, ahornsiroop... de keuze is aan jou!

 

Bron: https://www.evavzw.be/