Vexicanwrap

Kooktijd: Middel
Regio: Zuid-Amerikaans
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine rode ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • 1 blik rode kidneybonen of zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 blik of pak tomaten op sap
  • een snufje gemalen chilipoeder
  • 1 tl gerookte gerookt paprikapoeder
  • een scheutje vegetarische worcestersaus (optioneel)
  • olijfolie
  • wrap
  • 1 el sojaboter
  • 1 el rodewijnazijn
  • sla
  • tomaat
  • (ingelegde) rode ui
  • 1 blikje mais

Bereiding

Stoof de ui zacht in de olijfolie met wat zout (probeer het geduld op te brengen om ze langzaam op een laag vuurtje te karameliseren gedurende tien tot vijftien minuten). Meng de specerijen en de fijngehakte knoflook onder de ui en laat een minuutje meebakken. Giet de tomaten in blik erbij en plet ze voorzichtig met een lepel. Laat goed doorkoken en giet er nu bonen bij. Prak de bonen grof met vork of aardappelstamper en roer goed om, tot alles door en door warm is. Voeg tenslotte de rodewijnazijn toe en roer de sojaboter erdoor.

Besmeer een wrap met het bonenmengsel, beleg verder met (ijsberg)sla, schijfjes tomaat, ingelegde rode ui of jalapeño en vooral lekker veel guacamole!

 

Bron: https://www.evavzw.be/